mandag 22. oktober 2012

Dåp i Lødingen

I dag (21.okt) har vi vært i Lødingen og feiret dåpen til Madelen (datteren til søsteren min Trude).
Hun var kjempeflink i kirken, og selvfølgelig kjempefin i dåpskjolen.

Dåpskjolen er blitt 34 år, og har blitt brukt mye av min famie på farsiden. Det er min tante/gudmor som har laget det. Noen påstår at hun har strikket den, men i mine øyne ser det ut som om den er heklet. Til dere strikke-damer; kan man strikke slik???
  Både jeg og ungene mine har brukt den. Jeg synes det er er litt artig at mine unger har brukt samme kjole som meg selv. Jeg fikk ikke tatt noen bilder med telefonen min i kirken, da jeg var opptatt med å ta bilder for Trude med hennes kamera. Men her er et bilde hvor dere kan se kjolen, samt resten av crazy-bunsjen! Jeg kan vel ikke si at jeg var så heldig på bildet, men alle 3 ungene var kjempefine:


 I kirka var det forresten en tegnekrok for ungene. Det synes jeg flere kirker kunne ha hatt. Og presten var lite høytidelig, og hadde noen morsomheter innimellom de seriøse ordene. Etter gudstjenesten var over, fikk vi servert både  masse frukt, kaffe/saft og kjeks. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke går i kirken uten at det er noe spesielt, som f.eks. dåp, bryllup, konsert o.l. Men jeg synes (faktisk) at denne gudstjenesten var både fengene, og det var spesielt hyggelig når både prest og kirkegjengere satt igjen etterpå og drakk kaffe og spiste god frukt. Nei - selv om jeg har bodd på sunnmøre i 11 år, så var det ikke hyggelig fordi vi fikk gratis mat og drikke, men fordi man satt igjen og snakket med folk ;-)

Etter vi hadde vært i kirken, dro vi til Frivllighetssentralen i Lødingen, hvor vi fikk servert kjempegod lapskaus - laget av Trude og Tormod (samboeren til Trude).
Det er faktisk leeenge siden jeg har spist hjemmelaget lapskaus - så enkelt, men dog så sjeldent i vårt hjem desverre..


Det ble også servert deilige kaker.
Kvæfjordkake ala mamma, Kvikklunsjkake ala Trude, og Ostekake og dåpskake ala meg;


I går bakte jeg i 6 timer for å få laget ostekae og dåpskake - mulig jeg ikke er så rask på kjøkkenet ;-) Jeg prøvde meg på marsmellows-fontant (MMF) i stedenfor marsipan. Det er muig at bakingen tok litt ekstra tid siden jeg aldri har laget det før, og ikke var helt sikker på hvor mye jeg måtte lage. Det ble mye klisjerier med det samme, men da jeg hadde fått jobbet inn melisen, ble den straks ganske behagelig å jobbe med. Jeg tror ett av kluet med MMF er å kjevle det tynt nok, slik at det ikke kaken blir for søt. Jeg skal kanskje komme med et innlegg med DIY på dåpkaka - om det er intresse for det..?
Her er et bilde av kaka. Man kan jo tydelig se at den er hjemmelaget - en smule skeive bokstaver ;-)


Etter festen dro vi hjem til Trude og slappet av.

Pappa er fra Lødingen. Både bestemor og bestefar har gått bort, og vi var på besøk ved graven deres. Det er faktisk første gang jeg er i Lødingen etter bestefar døde, så det var litt rart - men han ble en gammel mann, og holdt seg relativt frisk frem til siste tiden. Desverre var jeg så opptatt med kakebaking i går, at jeg glemte av å kjøpe både lys og blomster til graven, men ungene fant noen blomster-tuster på vei til graven.


 Så gikk turen gikk hjem til Harstad igjen. Ungene fikk sitte på med bestefar i bobilen, det var sikkelig stas!Og siden man kjører kl. 20, så er det fort gjort å sovne før man kommer frem;Vi har hatt en kjempefin dag, og håper Trude med familie også har hatt det.
Takk for i dag kjære storesøster.Og tilslutt må jeg ha med et bile av onkelen min; jeg lovde at jeg skulle legge ut bilde av han på bloggen min (mot at jeg får motorsykkeltur sammen med han til sommeren)   ;-)


I morgen formiddag (22.okt) setter vi oss på flyet hjem til sunnmøre igjen - vi har hatt det supert her oppe, men tiden har gått alt for fort!
Håper det ikke går 2 nye år før vi kommer tilbake.

God natt!

~Jeanette K~

6 kommentarer:

 1. SÅ koseleg då!!!! SYns du var kjempefin på bildet eg;) hihi alltid søt du:-) Gleder meg til å ta bilder av deg snaaaart.

  Fine kaker! Kom gjerne med DIY - eg treng å lære litt om kakebaking!

  Gleder meg til dokke kjem att!! Må møtast ein dag denne veka då? GOD TUR!!!!

  Klem

  SvarSlett
 2. Takk for det Marianne, selv om jeg vet at du sier det bare for å være snill =) Og jeg gleder meg også til å bli tatt bilde av deg, kan ikke bli dårlig ;-)
  Får se når DIY kommer, hihi. Snakkes til uka - klem!

  SvarSlett
 3. Hei Jeanette.
  Nu har æ vært å lest i bloggen din som æ lovte. Håpe du e fornøyd nu :-)
  Så får vi nu se kor det bli med mc-tur tel sommern. Kos dokker.
  Hilsen din kjære onkel.
  Arne

  SvarSlett
 4. Har lest bloggen din om barnedåpen på Lødingen. Dåpkjolen e hekla.Den hekla æ høsten i 1978, før æ fikk han Svein-Martin. Han e født 4 mars i 1979. Så nå vet du det. Antar at du skal låne den til neste mann. Klem fra tante/gudmor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra å få oppklart det tante. Jeg synes i alle fall at kjolen er kjempefin. Og jeg vil gjerne låne den til nestemann =) Vi har snakket om å få på navnene og datoene til alle som har brukt den, hva tenker du om det?

   Slett