søndag 2. mars 2014

Dren i ørene

På fredag fikk Tuva lagt inn nye dren i begge ørene. 
Hun fikk lagt inn dren i ørene for ca. to år siden også. Hun fikk lagt inn dren fordi hun hadde hatt væske i mellomøret i 1,5 år. Vi merket ikke så mye til det før hun fikk lagt de inn, men i etterkant merket vi forskjell i positiv retning. Hun sov gjennom hele natten for første gang, mindre krangling i lek (vi tror det kanskje var fordi hun fikk med seg mer av det som foregikk i leken med andre barn pga bedre hørsel), hun var mindre irritabel generelt, og hun ble mye flinkere å snakke; før hadde hun mange ord som var lik for flere ting, mens hun lærte seg fort å snakke reint. 

I høst merket vi at hørselen hadde blitt dårligere. Hun snakket mye høyere, og sa ofte "Hæ?", samt at hun misforsto hendelser, eks: Før jul fortalte hun at de ikke fikk lovt å leke ute i barnehagen fordi det var orm der. Jeg trodde hun fantaserte litt, og tenkte tilbake da det i sommer(?) var kommet hoggorm-babyer i barnehagen, så litt av uteområdet hadde blitt stengt av. Prøvde å si at det ikke var orm ute på vinteren, men hun ga seg ikke på det. Til slutt viste det seg at de ikke hadde fått lovt å gå ut fordi det var stORM ute - da hadde hun gått glipp av en viktig del av ordet ;) 
Så da vi var på kontroll i november, viste det seg at drenene var falt ut, og det hadde dannet seg ny væske i mellomøret.

Tidligere har vi kalt Tuva for "Ludvig" - som i Flåklypa. Dette fordi hun har vært så forsiktig med alt, og har vært redd for både nye ting og folk. Så jeg ble litt overrasket da hun ville gjøre alt selv da vi kom på sykehuset. Vi hadde riktig nok snakket om alt hun skulle igjennom, men det har ikke hjulpet tidligere.

Det første antatte problemet var at hun skulle faste fra midnatt - ingen mat eller drikke før hun var ferdig med inngrepet.Ikke bare-bare for en som er glad i frokost. Men dette taklet hun også utrolig bra. Hun satt til og med å så på da jeg spiste frokost - uten å spørre om hun kunne få smake :-)
Sjekker ørene om det fortsatt er væske i mellomøret, noe det var som avgjor at hun måtte ha nye.
Fikk sette på klistrelapp (feste til elektrode for å følge med på hjerterytmen under narkosen).
Øver seg på å puste i oksygenmasken - som hun må gjøre på operasjonsbordet før hun sovner.
Ingen bilder på operasjonsstua, men hun var kjempeflink! Hun ville se på når det ble lagt inn veneflon i hånda, og ville selv ligge på operasjonsbordet mens hun fikk narkose (jeg satt ved siden av). Hun sovnet fort, og kjenner en klump i halsen og magen når jeg må forlate operasjonsstua rett etter hun sovnet. En god klump kommer i hals og mage når hun kommer ut derifra <3 
15 minutter i narkose, og sov i 1 time etterpå
Fikk is etter hun våknet - selv om hun helst ville ha pølse med brød først.
Ingen smerter eller kvalme i etterkant.
Endelig fikk hun pølse m/brød og brus i kafèen!
Vi dro på besøk til jobben til Svein etterpå, og der fikk hun penger fordi hun hadde vært så flink på sykehuset. Og her er hva hun brukte pengene på; (Mammaen måtte nok legge litt i mellom, men det var det eneste på hele BR-leker hun ville ha - og jeg syns hun fortjente det <3 )

 Håper hun slippe å legge inn dren flere ganger, ikke noe kjekt å ha ungene sine i narkose..! 
Og det er artig å se at hun har blitt tøffere, hun sier selv at det er fordi hun snart er 4 år (12.mars) ;) 

Nå venter en lang uke med mye jobbing  - 7 av 8 dager. Og på den 8. dagen kommer mamma på besøk til oss - vi gleder oss veldig veldig masse <3 <3 <3 

~Jeanette K~

4 kommentarer:

 1. Flinke og søte Tuva! <3 Kanskje vi må lage til karneval ilag??

  Anniken :o))

  SvarSlett
  Svar
  1. Karneval e alltid kjekt!! Så det va en god ide :)

   Slett
 2. Så god og nydelig ho e!! :-D

  SvarSlett