lørdag 1. mars 2014

Streptokokkinfeksjon i halsen

For ca. ett år siden hadde Tuva halsbetennelse, og fikk antibiotika. Men vi hadde ikke kjangs å få i henne medisinen. Og de gangen vi klarte å tvinge i henne litt medisin, kastet hun det opp igjen like etterpå. 
Vi hadde prøvd alt av metoder som vi kom på. Bl.a at hun fikk gi bamsen hennes medisin først, laget medisinliste, som hun skulle få klistremerke på for hver gang hun tok medisinen, og prøvde med isbiter for det skal døyve smaken. Men virket på henne.

For halvannen uke siden fikk Tuva påvist streptokokkinfeksjon i halsen. Jeg ble ganske så skeptisk da hun måtte ha antibiotika nå, med tanke på forrige gangs opplevelsen.
Vi snakket mye om at hun skulle være flink å ta medisinen, slik som Sofie var da hun hadde ørebetennelse for noen uker siden. Og hun hadde bestemt seg for at hun helt sikkert skulle være like flink som Sofie! Vi hadde snakket om at medisinen var verst å ta første gang, men så ble smaken litt bedre for hver gang. 
Da vi kom hjem fra apoteket, ble hun nesten hysterisk da hun fikk se flasken med antibiotika. Hun husket at det var samme som hun fikk for ca. ett år siden, og hun nektet å smake på den. What to do?!?

Vi hadde vært og sett på noen prinsessekjoler samme dag som hun hadde så lyst på, så da sa jeg at hun skulle få akkurat det kjolen hun hadde lyst på om hun var flink å ta medisinen i 7 dager!
 Jeg laget et skjema der hun skulle få klistre på klistremerke for hver gang hun tok medisinen, og hun fikk fargelegge bildene selv. Og når hun hadde tatt medisinen for siste gang, fikk hun et klistermerke på en kjole. Og dagen etter skulle vi reise utover og kjøpe kjole til henne!

Dagene gikk veldig fort, hun var kjempe flink til å ta medisinen. Så da tirsdagen kom reiste vi på lekebutikken rett etter barnehagen og hun skulle få kjøpe kjolen sin!
Da vi kom til lekebutikken, gikk hun rundt og så på kjolene i sikkert 20 minutter, uten at hun klarte å bestemme seg for hvilken kjole hun skulle ha - tro om hun har sin ambivalens fra mamman sin??
I allefall så fikk hun plutselig øye på et par rulleskøyter, og disse ville hun ha. Hun trengte ikke noen kjole, hun ville heller ha rulleskøyter. 
Og siden rulleskøytene og prinsessekjole kostet like mye, så var det hel greit ;-) 

Her er en glad og stolt Tuva

Helle fikk rulleskøyter i fjor, og mestrer det ganske bra.
Litt knall og fall ble det, men det var bare morsomt å falle når det ikke gjorde vondt (les: beskyttelse)


Det er utrolig fortvilende når man ikke får i banet sitt medisin, så håper Tuva slipper å ha så mangen kurer, for det kan blir ganske dyrt for mammaen ;) 

Ha en finfn lørdag,

~Jeanette K~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar