onsdag 20. mars 2013

Smokkeslutt(?)

I dag sa plutselig Tuva at hun hadde lyst å pakke inn alle smokkene sine, og sende de til nissebarna.

Helle sluttet med smokk ved å sende de til nissebabyene da hun var 2,5 år. Hun syntes at det hørtes ut som en veldig god plan med det samme da jeg foreslo det. Og syntes det var kjempestas å leite frem alle smokkene og å få pakke de inn. Og da julen og nissen kom, hadde han med seg en ekstra pakke til henne fra nissebabyene som takk for at de fikk smokkene hennes. 

Siden i høst har vi har snakket med Tuva om å sende smokkene til nissebarna. Men Tuva er ikke like lettlurt som søstera, for hun syntes at vi heller kunne kjøpe nye smokker til nissebarna...! 


Etter jul har jeg vært litt redd for å fokusere på smokke-slutt siden vi skulle ha en baby i hus, og at hun kanskje ville bli lettere/mer sjalu på babyen dersom den skulle få ha smokk og ikke Tuva..
Svein har siste tiden nevnt det at hun er blitt 3 år og stor jente, og snakket rundt det med pakke til nissebarna. 
Så når hun sitter og koser med lillesøsteren, og plutselig sier at hun vil lage pakke til nissebarna - så måtte vi benytte oss av sjansen;
 Hun ville veldig gjerne dra på butikken for å poste pakken selv, men klokka var nok "litt for mye". Så jeg fikk streng beskjed om å sende pakken i morgen mens hun er i barnehagen. 
Jeg skal "sende" den opp på loftet hvor pakken fra Helle også ligger. Kan være litt morsomt å ha når de blir eldre kanskje? 

I kveld var hun veldig trett, og det meste var galt.. og da vi hadde sunget nattasang og sagt god natt, angret hun seg! Med skikkelig hjertegråt ville hun ha tilbake smokkene sine, og ville heller sende de en annen dag... Mammahjertet tenkte som så at siden de ikke var sendt, og hun var klar over at de lå på stuebordet, så kunne hun likesågodt få en til å ha til natten. Men heldigvis var pappaen litt sterkere der, og sang til henne til hun sovnet. 
Så da spørs det hvordan det går dersom hun våkner i natt, og hvordan det går ved legging i morgen når pakken er "sendt". 
Vi håper og tror at det går like smertefritt som med Helle sin smokkeslutt :-) 

~Jeanette K~


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar