fredag 29. mars 2013

Påskeeggjakt

I går var ungene på påske-egg-jakt. Det er vel egentlig påskeaften man skal få påskeegg, men vi synes heller de kan få egget skjærtorsdag, slik at de har litt godteri utover hele påsken.

Vi laget "skatte-kort" i flg. Tuva - lapper med tegninger av hvor de ville finne ny ledetråd eller påskeegget 
Her er noen av kortene;

Vi fortalte at vi trodde at påskeharen hadde vært her i natt og fylt opp påskeeggene deres. Og at han brukte å gjemme de ute - slik som i fjor. Svein gikk ut og gjemte kortene, mens jeg oppholdt ungene på badet. 
Plutselig ringte det på døra, og begge jentene hylte av skrekk og løp i stua og gjemte seg under bordet mens de fikk latterkrampe. De begge antok at det var påskeharen som ringte på. Det er vel det vi kaller for skrekkblandet fryd?!?

Det var ingen ute da vi gikk og åpnet døra, men det lå 2 lapper - en til Tuva og en til Helle.
Tuva fikk jakte på egget først;
Det var ei ivrig lita frøken som trodde hun skulle finne påskeharen - hihi.
Godt fornøyd med å finne egget!

 Så var det Helle sin tur;


 Så bar det inn for å se hva påskeharen hadde puttet inn i egget

 Helle bemerket at det var samme godteriet som hun og pappan hadde vært og handlet dagen i forveien. Og det var også litt dumt at han hadde puttet så mye godteri i egget som hun ikke liker.. (hun er litt kresen på det meste for tiden)  Hun ønsket seg derfor en ekte mobiltelefon i 6-årsgave, for da kan hun ringe til påskeharen og fortelle hva slags godteri hun ikke likte, slik at han putter noe annet opp i egget til neste påske.. lurt!

Telefon blir det neppe i 6-årsgave, så gjenstår det å se om "påskeharen" husker 1 år frem i tid hva som ikke falt i smak. 

Jeg kommer med mer bilder fra påsken snart - det går ikke så fort å blogge for tiden da lille Sofie driver og tar opp tiden min (noe som er helt greit!) ;-)


~Jeanette K~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar