søndag 29. desember 2013

Lille- og "store"-julaften

Nå er det romjul allerede, og vi har hatt ei fin julefeiring sammen med Vally (svigermor) og Vivian (søster til Svein) og ungene.
Selv om Anneli m/fam har flyttet i løpet av året, så holdt de på tradisjonen om "Nissegrøt i garasjen", hvor en gjeng voksne med barn samles for å spise grøt, drikke kaffe, skravle og tilslutt sette ut grøt til nissen - veldig koselig. 
Både store og små nisser møtes 

 Det mest spennende er hvem som får mandelen, og i år fikk alle ungene mandel i grøten ;) 
Tuva spiste ikke grøt, men leitet etter mandelen (melkeallergi)
Juletreet ble pyntet av ungene etter nissegrøten.
Treet er edelgran, og ble kjøpt på Plantasjen. Der har vi kjøpt juletre de siste årene, fordi vi har vært veldig fornøyd både med pris (450,-) og med kvalitet på trærne. 
Det ble vannet på lille julaften, og har glemt å gitt det vann siden, men har ikke funnet en eneste barnål på gulvet ennå!! 


På julaften var vi på julegudstjeneste. 
Vi satt oppe på galleriet, hvor ungene kunne se ned på det som foregikk.
 Men enkelte mistet fort interessen, og ble veldig utolmodig og ville iallefall ikke sitte fint. Ikke flaut i det hele tatt... 

Jeg prøvde meg på å få tatt bilde av alle tre ungene foran juletreet - men fikk ikke noe bra bilde - hverken kvalitet eller ungene, haha. 
Her er de to beste;


Før julemiddagen stakk nissen innom;
Ungene forsvant først under bordet, før de oppdaget at det var noe kjent med nissen. 
De innbiller seg at det var pappaen som hadde kledd seg ut, og mistanken ble vel ikke mindre da de fant en sekk med nisseklær i gangen dagen etter... 

Julemiddagen ble litt forsinket, og vi spiste ikke før kl 18. Men den var fantastisk (om man ser bort fra et par utålmodige unger som ikke klarte å sitte stille...)
Og gleden var stor da gaveåpningen kunne starte

Og siden middagen ble litt forsinket, så rakk Sofie bare å åpne to pakker før hun måtte ta kvelden, men hun brydde seg egentlig ikke om pakkene i det hele tatt.

 I år delte vi ut en og en pakke, hvor de ble åpnet underveis. Det var en grei måte å gjøre det på, for da fikk vi alle med oss hva hver enkelt fikk. Vi holdt på i over tre timer, og ungene var egentlig veldig flinke og tolmodige. 
Mimmi (Vally) og de 4 små ungene.. 

Helle og Tuva var rimelig slitne etter en lang dag. Og sovnet ganske så fort med hvert sitt nye kjærledyr (med av- og på-kanpp)!

 
 Så takk alle sammen for utrolig flotte julegaver, både barn og voksne er veldig fornøyde <3 

~Jeanette K~ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar