mandag 25. juni 2012

Gøy på landet!

I helga har vi vært på hyttetur. Vi har ei koselig lita hytte i Norddalen, uten innlagt vann, og med utedo - slik ei skikkelig hytte skal være! Vi har ikke brukt hytta siden i fjor, og det har litt med at vi har brukt ganske mange helge på huset vårt.

Vi var prisgitt med kjempe-vær hele helgen. Og med tanke på at hytta er så lita som den er, og at ungene har et visst behov for å få ut energi på, så kunne det ikke vært bedre.
Svein startet ankomsten med å klippe plenen. Kan det være at klipperen har stått ute hele vinteren som er årsak til blårøyken?? 

Vi hadde besøk av et par søstre  til Svein (han har 3 + 1 bror) og ungene, samt svigermor. Ungene lekte ute til seeeint på kveld.

 Og ungene syntes det var stas med tannpussing utendørs.
På lørdag fikk vi besøk av 4 geite-killinger. Det var med stor begeistring - både for liten og stor. Den alle minste var nokså nysgjerrig på avstand, og skeptisk på nært hold. Hun trenger virkelig tilvenning av større dyr enn katter!!Tuva prøver å springe fra geita ;) Senere på dagen var vi i Norddal sentrum - hvor det var midtsommerdager. Der var det mye fint å se for både store og små. Bl.a geiter, popkorn, sukkerspinn, grillmat, bading, håndverkutstilling m.m. Og det er ikke ofte man ser så mange folk - spesielt kjentfolk - samlet i sentrum på en gang! ;)  Det som ungene gledet seg mest til ved hytteturen, var at de skulle bade i det STORE bassenget på hytta som Helle husket fra i fjor! Og heldigvis ble det vær til det - det hadde nok vært en forfedelig trist tur om ikke ;) Grilling er obligatorisk når det er fint vær

Kvelds-badet  - Tuva er like fornøyd!Det ble dårlig med "St.hans-bål-i-fjæra" på oss, da hytta ligger høyt opp i dalen. Men vi hadde med oss bålpanne, så det ble et koselig bål etter vi var ferdig med grilling sammen med nesten hele svigerfamilyen.

Marsmellows-grilling med fantastisk utsikt!

Etter ungene var lagt seg, fikk vi besøk av et par vennepar. Hvor vi satt og spiste smågodt og drakk "rødbrus" rundt bålet.Søndag bar det til  Herdalssetra, hvor vi håpte på å finne flere dyr. Men det var litt tidlig i sesongen, så det var bare geiter som var kommet opp. Tror det var rikelig nok med 50 geiter på en gang for "livredd-for-større-dyr-enn-katt"-barna! Men neste gang satser vi på å møte på både kyr og hester :)


Skeptisk as allways

På vei ned fra setra møtte vi på på både sauer og hester, men ungene hadde tydelig fått nok av "villdyr" - for de ville bare hjem til hytta ;)Etter vi kom hjem var alle rimelig slitne etter ei helg fylt med opplevelser, og ikke minst at vi var ute hele helga bortsett fra når vi sov! Alle fire sovnet ganske kjapt, og jeg våknet ikke før kl. 23.15 - og sovnet (heldigvis) like fort etter jeg kom i senga! Jeg ser frem til flere slike helger i sommer :)


Jeanette!

2 kommentarer:

 1. Åh for ei koseleg helg dokke hadde !! Ser jo heilt idyllisk ut der:) Ein gong må vi få vere med!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er veldig idyllisk ut der inne. Dere er hjertelig velkommen, men det er dårlig med overnattingsplasser, så dere får ta med telt ;)

   Slett