fredag 6. juli 2012

Fin-fin Fjelldag

I dag våknet vi opp til et kjempevær. Ungene sprang ut i bare kjole, og alt blir så mye lettere når det er så fint vær - både mor og barn er blid og fornøyd selv om klokken ikke var passert 07. da det var "stå-opp-tid"...og jada, jeg vet at det er juli, og at det ikke er så fantastisk at sola skinner, og temperaturen var 20 tidlig på morgenen - men jeg har fjorårets sommer godt i minne - hvor det var én dag i løpet av hele sommeren vi fikk gå uten jakka, og vi dristet oss til å gå i bikini, og forsøkte å bade, men når Helle nekter å bade fordi det er for kaldt - ja da er det for kaldt!!
Dårlig bilde, meeen dere får et innblikk i hvordan det var kl. 08 
Helle fikk fri fra barnehagen for å dra på fjelltur. Jeg og Helle, og nabogutten Leander og mammaen hans satte kursen mot Frostatinden;
        "Frostadtinden (807) er en mye gått topptur både sommer og vinter. Frostadtinden (807) er høyeste fjellet i Skodje og byr på flott utsikt spesielt mot sør og vest". 


Vi kjørte vel og merke et stykke opp mot fjellet, men vi fikk gå den siste og fineste delen av ruta. Vi brukte ca 2 timer opp, og ca 2 timer ned.
Ungene var ved godt mot, og Helle så frem til å se tårnet til Rapunsel på toppen av fjellet (varde).
I det bratteste terrenget ble ungene motivert ved å leite etter steiner med røde F'er på - som viser oss riktig vei til toppen. 

Det var til tider høyt tempo, spesielt da det var om å gjøre å komme først til F'en
Helle fornøyd med å ha funnet en  F


Da vi kom nesten til toppen fikk ungene lekt seg litt i snøen. Det var nok godt i det varme været. 


Det måtte prøves å gå på snøen i bare "tåfis"
Og det var iallefall ikke kaldt - selv om føttene måtte varmes etterpå
Vi var alle godt fornøyd med å nå toppen uten noe spesiell motgang :)

Ballonger i topp-premie
Det smakte godt med brødskive på toppen
Fine brune kropper... ;)


 Her kan dere se litt av utsikten - den er mye bedre i virkeligheten!Helle oppdaget forresten fort at varden ikke var tårnet til Rapunsel, men hun tok det greit. Tror hun bare var glad for at hun var kommet opp.

Ungene var noe sliten på tur ned, men det syntes vi ikke var noe rart. De var i grunnen superflinke. 
Vi kom oss helskinnet til bilen - etter å ha gått om kapp med ny-utslippte ung-stuter som hoppet og spratt, og syntes det så morsomt ut å leke med oss - noe vi alle fire var helt uenig i! 
Vi fant ut at ungene hadde fortjent hver sin is da vi kom til butikken (jada - små barn, store gleder!) 


Vi avsluttet dagen hos naboene med grill-mat og bading
Håper dere også har hatt en super dag!PS! Jeg må bare ta med et par bilder fra i går kveld - da vi satt ute med bålkos sammen med de kjekke naboene våre;
Jeanette!

1 kommentar:

  1. SPREKE!!! Har ikkje tid å lese, må pakke og bort til deg med blomstrane;) Klem!

    SvarSlett